Русија ќе ја прекине глобалната интернет

Русија сака да може да го блокира протокот на податоци како внатре во земјата така и надвор

1158816
Русија ќе ја прекине глобалната интернет

Русија соопшти дека ќе ја прекине глобалната интернет конекција на период од неколку дена за тестирање на безбедноста и нејзино зајакнување против евентуални сајбер напади.

Според веста на британски „BBC“, тестот се очекува да се оствари на 1 април.

Тестот претставува еден вид чекор на патот за заштита на Кремљ во период на криза од евентуални сајбер напади и војна.

Русија за време на тестот не сака целосно да се изолира туку да може да го блокира протокот на податоци како внатре во земјата така и надвор.Слични вести