Националната ракета „Бора“ со точна прецизност погоди цел на оддалеченост од 280 километри

Претседателот на Управата за одбранбена индустрија Исмаил Демир во објавата што ја сподели на Твитер истакна дека националната ракета „Бора“ со точна прецизност ја погодила поставената цел на оддалеченост од 280 километри

1110813
Националната ракета „Бора“ со точна прецизност погоди цел на оддалеченост од 280 километри

Националната ракета „Бора“ со точна прецизност ја погоди поставената цел на оддалеченост од 280 километри. 

Претседателот на Управата за одбранбена индустрија Исмаил Демир во објавата што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер истакна дека националната ракета „Бора“ со точна прецизност ја погодила поставената цел на оддалеченост од 280 километри.

Беа снимени моментите кога ракетата „Бора“ беше истрелана од системот за нејзино истрелување.

Јасно се гледа како истреланата ракета ја погодува со точна прецизност поставената цел на оддалеченост од 280 километри.

Националната ракета „Бора“ која е развиена и произведена од страна на Турската компанија РОКЕТСАН, располага со интензивна и ефикасна огнена моќ над поставените цели.

Со овие нејзини карактеристики ракетата „Бора“ обезбедува огнена поддршка за воените единици.Слични вести