Денес ќе се потпише договорот за сериско производство на тенкот „Алтај“

Се е спремно во врска со договорот и дека дури сега би можеле да го потпишат, рече Исмаил Демир

1084710
Денес ќе се потпише договорот за сериско производство на тенкот „Алтај“

Денес Управата за одбранбена индустрија и компанијата БМЦ ќе го потпишат договорот за сериско производство на тенкот „Алтај“.

Завршија средбите во врска со сериското производство на националниот главен борбен тенк Алтај.

Во тие рамки денес меѓу Управата за одбранбена индустрија и компанијата БМЦ ќе се потпише договорот за сериско производство на 250 тенкови Алтај.

Претседателот на  Управата за одбранбена индустрија Исмаил Демир рече дека се е спремно во врска со договорот и дека дури сега би можеле да го потпишат. За процесот по потпишувањето на договорот се предвидува период од 18 месеци.Слични вести