Кина го промовира првиот водител со вештачка интелигенција

Водителот со вештачка интелигенција на информативната програма го покажа последниот пример на нивото што го достигна технологијата

1084170
Кина го промовира првиот водител со вештачка интелигенција

Кина го промовира првиот водител со вештачка интелигенција кој зборува на англиски јазик.

Гледачите не можеа да го скријат возбудувањето од зборувањето на водителот со вештачка интелигенција.

Водителот со вештачка интелигенција на информативната програма кој беше промовиран на една конференција во кинеската покраина Жеџијанг го покажа последниот пример на нивото што го достигна технологијата.

Водителот со вештачка интелигенција кој беше подготвен врз основа на водителот Жанг Жао на Кинеската новинска агенција Синхуа.Слични вести