Саат кулата во Измир осветлена во модра боја

Со модрото осветлување кое е остварено по повод 21 септември Светскиот ден на Алцхајмеровата болсет се има за цел да се создаде свест и да се привлче внимание по прашањето на Алцхајмеровата болест

1054542
Саат кулата во Измир осветлена во модра боја

Историската Саат кула симболот на градот Измир, бисерот на Егејот осветлена во модра боја.

Со модрото осветлување кое е остварено по повод 21 септември Светскиот ден на Алцхајмеровата болсет се има за цел да се создаде свест и да се привлче внимание по прашањето на Алцхајмеровата болест. 

Историската Саат кула на плоштадот Конак која што инаку е и симбол на градот Измир вчра во вечерните часови беше остветлена во модра боја која што се оценува како универзална боја на Алцхајмеровата болест.

Воедно и во објавеното соопштение од Здружението за гериатриски науки беше привлечено внимание на важноста од вакцината против пневмонија, а со цел да се спречи ризикот од инфекција кај Алцхајмеровата блест како деструктивна болест.

Граѓаните на Измир кои видоа дека Саат Кулата е осветлена во модра боја ги сликаа фотографиите на овој историски објект симбол на градот.

 Слични вести