Бројот на умрените од ебола во Конго се зголеми на 66 лица

Бројот на заразените пациенти чија здравствена состојба се подобри се зголеми на 38 лица

1051553
Бројот на умрените од ебола во Конго се зголеми на 66 лица

Бројот на умрените од епидемија на ебола во Демократска Република Конго се зголеми на 66 лица.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за здравство на Конго, како последица на епидемијата која што започна во јули во провинцијата Северен Киву, бројот на заболените со висока температура се зголеми на 142 лциа, од кои 111 беа носители на вирусот ебола.

По смртта на седум од 111-те заболени, бројот на умрените од еблоа се зголеми на 66 лица.

Бројот на заразените пациенти чија здравствена состојба се подобри се зголеми на 38 лица.Слични вести