Ракетата  Сојуз МС-09 лансирана во вселената

Ракетата во Меѓународната вселенска станица се очекува да пристигне по два дена

987371
Ракетата  Сојуз МС-09 лансирана во вселената

Ракетата Сојуз МС-09 во вселената беше лансирана од космодромот Бајконур во Казахстан.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Руската федерална вселенска агенција Роскосмос, ракетата Сојуз МС-09 во вселената беше лансирана во 17.12 чсот според локално време со космонаутот Сергеј Прокопијев, астронаутот на НАСА Асерена Аунон-Ченселор и астронаутот на ЕСА Александер Герст.

Ракетата во Меѓународната вселенска станица се очекува да пристигне по два дена, додека екипата да оствари научни истражувања кои ќе траат 187дена.

Меѓународната вселенска станица која беше формирана со обединување на модулите на вселенските агенции на Русија, САД, Јапонија, Европа и Канада продолжува со научните истражувања во вселената.Слични вести