Турција пружи помош на Сенегал

Турскиот народ пружа помош на сите сиромашни во светот. Аллах ќе ги слушне молитвите за Турција

985122
Турција пружи помош на Сенегал

Турската Црвена полумесечина достави помош во храна на 7 илјади семејства во Дакар, главниот град на Сенегал, поранешниот главен град Сен Луи, Матам и Подор.

Според податоците на Светската организација за храна за 2017 година, доделувањето на помошта во храна на граѓаните кои се наоѓаат на границата на сиромаштија во градот Матам, освен градоначалникот на градот Мамадоу Диау учествуваа и идејните водачи.

Диау во говорот во оваа прилика изрази благодарност за помошта на турската Црвена полумесечина потенцирајќи дека доставената помош ги разведри душите и ги насмеа лицата на граѓаните.

Во Матар се наоѓаат голем број сиромашни семејства кои се наоѓаат под границата на сиромаштијата рече Диау нагласувајќи дека турскиот народ пружа помош на сите сиромашни во светот. Аллах ќе ги слушне молитвите за Турција.

Претседателот на екипата на Црвената полумесечина за Сенегал Суат Читлак рече дека Турција и во иднина ќе продолжи со доставувањето помош на народот на Сенегал.Слични вести