Домашниот робокоп АСЈА спремен за задача

Робокопот АСЈА (помошник за воен марш) успешно ги помина сите тестови.

982952
Домашниот робокоп АСЈА спремен за задача

Домашниот робокоп АСЈА на Турската компанија за Воена електронска индустрија (АСЕЛСАН) која усовршува и произведува опрема за олеснување на работата и зајакнување на физичкиот перформанс на турските војници на терен како што се пешачење, трчање, искачување и отскокнување, спремен за задача.

Робокопот АСЈА (помошник за воен марш) успешно ги помина сите тестови.

АСЈА е спремен за задача и се предвидува да ја зајакне способноста на мобилноста на приврзаниците на специјалните единици, пешадијата и жандармеријата на терен особено со целосна опрема.

 Благодарение на робокопот АСЈА кој е многу ергономичен и безгласен систем и чие усовршување и натаму продолжува од страна на инженерите се намали бројот на повреди, а исто така се предвидува да зајакне отпорот на војниците наспроти заморот.

Робокопот АСЈА ги подржува војниците во нивното пешачење, трчање, искачување и отскокнување во тешките услови на терен. АСЈА има висок перформанс на адаптибилност и мобилност за корисникот, а исто така при извршување на брзите движења не покажува некој отпор поради што го зајакнува перформансот на корисникот дури во најтешките услови.Слични вести