Роботот Софија во април ќе престојува во посета на Турција

Софија во Истанбул ќе биде претставена на 5. Маркетинг средба на 19 април 2018

895407
Роботот Софија во април ќе престојува во посета на Турција

Софија првиот робот со државјанство во април ќе допатува во Турција.

Роботот Софија го развија научници од Хонг Конг.

Софија во Истанбул ќе биде претставена на 5. Маркетинг средба на 19 април 2018.

Софија ќе одговара на прашања на заинтересираните посетители.

Инаку Саудиска Арабија беше првата земја која и додели државјанство на роботот Софија.

Државјанството на Софија и беше доделено на 26 октомври 2016 во рамките на организацијата Идните инвеститори што се одржа во Ријад.

 

 Слични вести