Јужна Кореја го откажа проектот за радарски систем со долг дострел на една домашна компанија

Радарите кои беа усовршени од страна на домашната компанија не можеа да ги поминат предвидените тестови во 2014 година

876287
Јужна Кореја го откажа проектот за радарски систем со долг дострел на една домашна компанија

Според соопштението кое беше објавено од страна на Управата на програмата за одбранбени набавки (ДАПА), Управата го откажа договорот со кој се предвидуваше да се изградат нови радари од страна на домашната компанија наместо досегашните радари на Еир Форс.

Радарите кои беа усовршени од страна на домашната компанија не можеа да ги поминат предвидените тестови во 2014 година беше истакнато во соопштението во кое беше подвлечено дека во системот се наоѓаат повеќе од еден радар.

Во соопштението меѓудругото беше истакнато дека откако беше утврдено дека биле прекршени и условите на договорот, беше донесена одлука за откажување на проектот и повторно усовршување на нов проект.Слични вести