Лансирано вселенското летало Сојуз МС-07

Шкаплеров, Тингл и Канаи се планира во Меѓународната вселенска станица да останат 122 дена

870576
Лансирано вселенското летало Сојуз МС-07
Shkaplerov,Tingle,Kanai.jpg
Shkaplerov,Tingle,Kanai.jpg

Од вселенската база Бајконур во Казахстан, заедно со трите членови на екипажот беше лансирано вселенското летало Сојуз МС-07.

Вселенското летало Сојуз МС-07 е четврто и последно вселенско летало кое годинава беше исфрлено во вселената со цел да приклучи на Меѓународната вселенска станица. Во ракетата се наоѓаат рускиот космонаут Абтон Шкаплеров, американскиот астронаут Скот Тингл и јапонскиот астронаут Норишиге Канаи.

Шкаплеров, Тингл и Канаи се планира во Меѓународната вселенска станица да останат 122 дена и во април да се вратат на Земјава.Слични вести