Уништени иљадници јајца во Белгија

Јајцата биле уништени поради страв од можно загадување со инсектициди

787399
Уништени иљадници јајца во Белгија

Уништени иљадници јајца во Белгија

Одгледувачи на живини во Белгија уништија иљадници јајца поради сомневање дека јајцата биле затруени со со инсектицидот Фипронил.

Уништувањето на јајцата ќе претставува голем финансиски удар врз живинарските фарми, за дел од нив тоа може да резултира со банкротирање.

 

 Слични вести