Лансирано вселенското летало Сојуз

Вселенското летало ќе ги пренесе астронаутите на Меѓународната вселенска станица

781676
Лансирано вселенското летало Сојуз

Вселенското летало Сојуз кое беше лансирано од космодромот Бајконур во Казакистан, на Меѓународната вселенска станица ќе ги пренесе астронаутот на НАСА Ренди Бресник, космонаутот на Роскосмос Сергеј Ријазански и астронаутот на Европската вселенска агенција (ЕСА) Паоло Несполи кои пет месеци ќе останат во станицата.Слични вести