Американскиот сенат го одби првиот предлог-закон за укинување на здравствени реформи

Предлогот беше одбиен со беше со 57 гласа против

777943
Американскиот сенат го одби првиот предлог-закон за укинување на здравствени реформи

Американскиот сенат го одби првиот предлог-закон за укинување на здравствени реформи кој беше предложен од страна на Републичките сенатори и кој е познат како Обамакер.

На гласањето на Генералното заседание на Сенатот, предлогот кој имаше потреба од 60 гласови за да биде усвоен, беше одбиен со 57 гласа против, додека само 43 сенатори гласаа за.

Предлог-законот на чие гласање 9 сенатори од Републиканската партија која има 52 претставници во Сенатот кој брои 100 Сенатори гласаа против, важи за прв предлог-закон кој беше изгласан по дискусиите на Генералното заседание на Сенатот за реформите во здравството.

Републиканските сенатори се очекува повторно да го поднесат предлог-законот со одредени промени и актуелните здравствени реформи и да преземат иницијатива за промени.Слични вести