Потврден скандалот за смртните случаи од заразена крв во Британија

Најмалку 2400 лица умреле поради скандалот со заразена крв во Британија во периодот од 1970 до 1980

768804
Потврден скандалот за смртните случаи од заразена крв во Британија

Резултатите од едно истражување во Британија покажаа дека најмалку 2400 лица умреле поради скандалот со заразена крв.

Скандалот кој се случи во периодот од 1970 до 1980 година предизвика стравотни последици.

Пациентите кои беа регистрирани во тогашниот национален здравствен систем, умреа поради заразување со вирусите ХИВ и Хепатит Ц.

БиБиСи соопшти дека британската премиерка Тереза Меј ги потврди смртните случаи.Слични вести