Првото затемнување на Сонцето во Аргентина

Огнениот прстен можеше да се проследи само еден час

681125
Првото затемнување на Сонцето во Аргентина

Првото затемнување на Сонцето во 2017 година беше проследено во Патагонија во Аргентина.

Ова затемнување кога Сонцето навидум изгледа дека е помало од Месечината и Месечината поминува пред Сонцето е познато како огнен прстен.

Огнениот прстен кој настан траеше околу два и пол часа можеше да се проследи само еден час.Слични вести