За здравјето на вашето срце јадете темно чоколадо

Едно спроведено истражување во САД покажа дека конзумирањето на едно парче темно чоколадо на ден ги спречува срцевите болести и ги регилира притисокот на крвта и отпорот на инсулин кај заболените од дијабетис

591977
За здравјето на вашето срце јадете темно чоколадо

За здравјето на вашето срце јадете темно чоколадо...

Едно спроведено истражување од страна на Здравствениот центар за глобална кардиометаболика на универзитетот Браун во САД покажа дека конзумирањето на едно парче темно чоколадо на ден ги спречува срцевите болести и ги регулира притисокот на крвта и отпорот на инсулин кај заболените од дијабетис, односно шеќерна болест.

Исто така е согледано дека чоколадото без млеко кое што се конзумира дневно по околу 200 до 600 милиграма го зголемува добриот холесторол.

Истражувањето беше спроведено од страна на претседателот на Здравствениот центар професор доктор Симин Лиу и неговиот ученик Шиаочин Лин кај 1.139 лица со срцеви заболувања.Слични вести