Два милиони луѓе ги гледале акробациите на 58.саем на авијацијата во САД

Во Чикаго се отвори 58.саем на авијацијата и морнарицата на кој пилотите акробати ја воодушевија публиката со своите акробатски пилотски вештини

556214
Два милиони луѓе ги гледале акробациите на 58.саем на авијацијата во САД

САД, два милиони луѓе ги гледале акробациите на 58.саем на авијацијата

Во Чикаго се отвори 58.саем на авијацијата и морнарицата на кој пилотите акробати ја воодушевија публиката со своите акробатски пилотски вештини.

Маневрите на пилотите над Мичигенското езеро одушевија скоро 2 милиони посетители на саемот кои со големо возбудување ги следеа акробациите.

Во маневрите учествуваа цивили тимови The Firebirds Delta Team, Bill Stein, Aerostars, AeroShell Aerobatic Team, како и воени авиони на американската авијација.

Маневрите во кои учествуваа и екипи на американската морнарица, крајбрежната стража и воздухопловните сили се изведуваат и до доцните попладневни часови вчера во недела.



Слични вести