Во Мексико откриени четири нови видови диносауруси

Мексикански научници истакнаа дека откриените нови траги во северниот дел на провинцијата Сонора се стари 72 милиони години

505150
Во Мексико откриени четири нови видови диносауруси

Во Мексико откриени четири нови видови диносауруси.

Мексикански научници истакнаа дека откриените нови траги во северниот дел на провинцијата Сонора се стари 72 милиони години.

Во областа која била домаќин на илјадници диносауруси заедно со последните откритија се верува дека имало над 40 различни видови на диносауруси.

Научници истакнуваат дека ова возбудувачко откритие ќе држи светлина на далечното минато од пред 72 милиони години.

Заедно со сите видови диносауруси кои живеат во областа во музејот формиран во истата област ќе бидат изложувани и фосилите на четирите новооткриени видови диносауруси.Слични вести