НАСА почна да со пумпање на капсулата БЕАМ за живот

Капсулата чиј вентил беше отворен за полнење со воздух почна да се пупма на 400 илјади км од планетата Земја

498415
НАСА почна да со пумпање на капсулата БЕАМ за живот

Американската агенција за вселенски истражувања НАСА почна да со пумпање на капсулата БЕАМ за живот (Модул за проширени активности).

Капсулата чиј вентил беше отворен за полнење со воздух од меѓународната вселенска станица астронаутот Џефри Вилијамс, почна да се пупма на 400 илјади км од планетата Земја.

Капсулата БЕАМ со радиус од ,3 метри  длабочина од 1,5 м откако ќе се напумпа ќе достигне волумен од 16 метри кубни.

Капсулата 2 години ќе биде фиксирана за Меѓународната вселенска станица и се предвидува да овозможи нов простор а живот на астронаутите.

НАСА на компанијата која го оствари проектот и плати 17,89 милиони долари.Слични вести