Твитер го намалува ограничувањето од 140 карактери при испраќање порака

Твитер кој месечно располага со приближно 320 милиони активни корисници со помош на новата примена која што ќе почне да се применува за две недели додадените слики и линкови повеќе нема да ги смета како карактери (букви)

493322
Твитер го намалува ограничувањето од 140 карактери при испраќање порака

Едниот од најголемите социјални медиуми/мрежи Твитер го зголемува просторот на порака за своите корисници кој што е ограничен со 140 карактери.

Твитер кој месечно располага со приближно 320 милиони активни корисници со помош на новата примена која што ќе почне да се применува за две недели додадените слики и линкови повеќе нема да ги смета како карактери (букви) .

Сега линковите на Твитер се бројат како 23 карактери, а сликите 23 карактери.

И покрај тоа што при споделување на слики и линкови бидејќи корисникот е приморен да биде ограничен со користење на само 92 карактери се поттикнува испраќањето на куси и суштински пораки, се изнесуваат критики дека доста широки маси се оддалечуваат од страницата на микроблогот.Слични вести