Во градот Кахраманмараш произведен штоф непробоен за куршуми

Една фирма во градот Кахраманмараш со употреба на специјални влакна произведе штоф непробоен за куршуми кој што успешно ги помина и тестирањата на Турските Вооружени сили (ТВС)

485657
Во градот Кахраманмараш произведен штоф непробоен за куршуми

Една фирма во градот Кахраманмараш на крајот од работите за истражување и развoj произведе штоф непробоен за куршуми.

Штофот добиен со употреба на специјални влакна успешно ги помина тестирањата на Турските вооружени сили (ТВС).

Штофот кој што освен тоа што е непробоен за куршуми воедно е невидлив за инфрацрвени зраци и не пропушта вода.

Се смета дека овој штоф ќе може да се користи на местото на панцирите (заштитните елеци) кои пак поради нивната тежина се непогодни за употреба.

Наскоро ќе се премине кон сериско производство на штофот.Слични вести