Во 2016 се оствари првото и целосно затемнување на Сонцето

Целосното затемнување на сонцето можеше да се види само од Индонезија и некои подрачја на Пацифичкиот океан

447484
Во 2016 се оствари првото и целосно затемнување на Сонцето

Во 2016 се оствари првото и целосно затемнување на Сонцето

Овој природен феномен кој што се оствари во 03.57 според турско време, не можеше да се види од Турција.

Целосното затемнување на сонцето можеше да се види само од Индонезија и некои подрачја на Пацифичкиот океан.

Во некои подрачја на Југоисточна Азија, Австралија, Пацификот и Индискиот Океан беше остварено делумно.Слични вести