Нова надеж за лекување на ракот

Англиски научници со едно ново реализирано истражување по пат на стимулирање и зајакнување го имунолошкиот систем се обидоа да ги убијат клетките заболени од рак

444323
Нова надеж за лекување на ракот

Нов развој во работите за пронаоѓање лек против ракот.

Англиски научници со едно ново реализирано истражување по пат на стимулирање и зајакнување го имунолошкиот систем се обидоа да ги убијат клетките заболени од рак.

Според тоа со анализирање на ДНК'та на болниот и туморот ќе се развие специјално лекување на болното лице, односно вид персонилизирано лекување.

Оваа техника на лекување од рак за која што се вели дека ќе биде прилично скапа се има за цел да почне да се применува во рок од 2 години, додека научниците сметаат дека ова откритие би можело да стане предводник во новите методи на лекување на ракот.

Освен тоа се вели дека техниката на лекување би можела да даде успешни резултати, меѓутоа се додава дека исто така би можеле да се појават и извесни проблеми во примената.

Имено и претходно за убивање или уништување на клетките заболени од рак се одеше на зајакнување на имунолошкиот систем, меѓутоа овој метод не можеше да биде успешен.Слични вести