Откритие кое предизвика возбудување во научниот свет

Според позната теорија на Ајнштајн од пред сто години, планетата е опкружена со гравитациони бранови

431524
Откритие кое предизвика возбудување во научниот свет

Потврдена теоремата на познатиот физичар Алберт Ајнштајн од пред 100 години.

Американските научници ја потврдија теоремата за постоење на гравитациони бранови кои се оценуваат за пукнатини вп просторот и времето.

Во рамките на истражувањето беа формирани два гигантски детектори со кои беа испитани две црни дупки во вселената на далечина од 1 милијарда 300 милиони светлосни години.

Детекторите, бранот кој напредуваше со светлосна брзина го трансформираа во звучен сигнал и го снимија.

Според позната теорија на Ајнштајн од пред сто години, планетата е опкружена со гравитациони бранови.Слични вести