Во Истанбул се одржува саем за љубителите на компјутерските игри или гејмери

Турскиот гејмер Туна Акшен кој е познат под името „PintiPanda“, се следи од страна на сто илјадници лица

427982
Во Истанбул се одржува саем за љубителите на компјутерските игри или гејмери

Компјутерските игри речиси обезбедуваат поголема заработувачка од филмовите на Холивуд

Секторот на компјутерски игри во светот во 2016 се очекува да достигне 80 милијарди долари.

Деновиве во Истанбул се одржува саем за љубителите на компјутерските игри или гејмери.

Владее големо интересирање кон саемот „Гејминг Истанбул“ што се одржува во конгресниот центар Љутфу Кирдар.

Турскиот гејмер Туна Акшен кој во виртуелниот свет е познат под името „PintiPanda“, во вистинскиот живот се следи од страна на сто илјадници лица.

Акшен преку видеата во живо и на интернет има околу 400 илјади следбеници.

На крајот на саемот кој ќе заврши во недела ќе се одржи натпревар.Слични вести