Делтата на Кизилирмак под заштита на УНЕСКО

Делтата на реката Кизилирмак кај Самсун на Црноморското приморје се протега на површина од 55 000 хектари

363595
Делтата на Кизилирмак под заштита на УНЕСКО

Деновиве засилено се работи делтата на реката Кизилирмак инаку природен птичји резерват да биде ставена на списокот на заштитени региони на УНЕСКО.

Делтата на реката Кизилирмак кај Самсун на Црноморското приморје се протега на површина од 55 000 хектари и претставува природен резерват во текот на целата година за иљадници видови на домашни птици и птици преселници.


Тагови:

Слични вести