Најголем број телефонски повици за Германија

Според извештајот Институцијата за научни технологии и комуникација на на прво место меѓу земјите за кои се доставени најголем број на повици во последните три месеци се наоѓа Германија

349200
Најголем број телефонски повици за Германија

Институцијата за научни технологии и комуникација ги соопшти податоците за телефонските повици во последните три месеци од Турција за странство.

Според овој извештај на прво место меѓу земјите за кои се доставени најголем број на повици се наоѓа Германија.

Причината за тоа се наведува тоа што во Германија живеат приближно 3 милиони турски граѓани.

По Германија со најголем број повици од Турција во странство во последните три месеци се наоѓаат Англија, Русија, Туркменистан и Франција.

Земја од која пристигнале најголем број телефонски повици во Турција исто така на прво место се наоѓа Германија, а по неја следат Русија, Австрија, Саудиска Арабија и Ирак.

Од телефонските броеви за итни повици пак со најголем број повици на прво место се наоѓаат повиците за итна лекарска помош 112.

 


Тагови:

Слични вести