Олимпос „некрунисаниот крал" на летувањето

Олимпос античкиот град на истокот на Анталија се повеќе станува алтернатива за љубителите на чиста природа и историјата на едно исто место

342082
Олимпос „некрунисаниот крал" на летувањето

Со плажа долга 3200 метри и со кристално чистото море,Олимпос пружа прекрасни можности за одмор, прошетки, сончање,пливање и враќање во историјата.

Римскиот државник и филозоф Цицерон за Олимпос напишал дека е град полн со богатства и уметнички предмети. Денес Олимпос се уште е привлечен со својата историја, ендемските видови на растенија, морските желки и митолошките огништа Кимаира.

Туристите кои освен стандардните видови на летување бараат возбудувања им препорачуваме да нуркаат или да летаат со параглајдери над врвовите на Олимпос.


Тагови:

Слични вести