Фејсбук само во еден ден го посетиле 1 милијарда корисници

Во понеделникот оваа социјална мрежа ја користел секој седми жител на планетава Земја.

370908
Фејсбук само во еден ден го посетиле 1 милијарда корисници

Основачот на Фејсбук Марк Цукенберг изјави дека во понеделникот оваа социјална мрежа ја користел секој седми жител на планетава Земја.

Во јуни годинава Фејсбук дневно имаше 968 милиони активни корисници.

Општествената мрежа Фејсбук има околу 1,5 милијарди корисници кои се активни барем еднаш во месецот.

Во октомври 2012 година бројот на корисниците на Фејсбук достигна до една милијарда.

Интересен е и податокот дека, повеќето од корисниците на Фејсбук живеат надвор од САД и Канада.


Тагови:

Слични вести