Турција од 4Г преминува на 4,5Г-технологија

На 26 август ќе се одржи тендерот на 4,5-Г технологија со која ќе се отвори нова епоха во мобилната комуникација

339602
Турција од 4Г преминува на 4,5Г-технологија

Во Турција почна одбројувањето за премин од 4Г кон 4,5-Г технологија.

Тендерот на 4,5-Г технологија со која ќе се отвори нова епоха во мобилната комуникација ќе се одржи на 26 август.

Тендерот на мобилната технологија за која се очекува брзината на интернетот да се зголеми за најмалку 20 пати ќе се одржи на 26 август во среда во салата за состаноци на Институцијата за Информациски и комуникациски технологии.

Досега спецификација за учество на тендерот добија 4 комуникациски фирми.

Вкупната цена на јавниот тендер на кој ќе бидат изнесени на продажба пакети на 20 различни фреквенции ќе изнесува најмалку 2,3 милијарди евра.

4,5-Г технологијата ќе биде ставена во примена на 1 април 2016 година.


Тагови:

Слични вести