НАСА сними силна експлозија на сонцето

Магнетското поле на светот, ја штити планетава од штетните зраци на вселената

266170
НАСА сними силна експлозија на сонцето

Американската агенција за вселенски истражувања НАСА сними силна експлозија на сонцето.

Опсерваторијата за набљудување на динамиките при НАСА соопшти дека научниците во вторник, снимиле експлозија на сонцето која ќе обезбеди подобро разбирање на енергетските движења.

Во тие рамки повторно беа снимени невидени снимки.

Во рамките на експлозиите беше утврдена интензивна и краткорочна енергија.

Магнетското поле на светот, ја штити планетава од штетните зраци на вселената.

Силните експлозии можат да предизвикаат бранувања на енергетските далноводи и пречки во воената комуникација.


Тагови:

Слични вести