300 евра месечно за нега на дете во домашни услови

Со проектот ќе бидат опфатени мајки со бебиња од 0 до 24 месеци во период од 36 месеци

282998
300 евра месечно за нега на дете во домашни услови

 Анталија, Измир и Бурса ќе бидат градови каде за прв пат ќе се реализира проектот на Фондот за социјална заштита насловен како “Нега на дете во домашни услови“.

Со проектот ќе бидат опфатени мајки со бебиња од 0 до 24 месеци кои во период од 36 месеци од фондот ќе добијат по 300 евра социјална помош за нега на дете во домашни услови.

Фондот во реализацијата на овој проект го поддржува Европската унија.


Тагови:

Слични вести