Значаен успех на турските научници

Откриен нов вид паразит кај шкргитена рибата хама (argyrosomus regius)

180374
Значаен успех на турските научници

Академикот Еркин Којунџу од универзитетот во Мерсин откри нов вид паразит кој живее во рибата хама (argyrosomus regius).

Академикот од универзитетот во Мерсин, помошник доц. д-р Еркин Којунџу новиот вид паразит го откри за време на истражувањето на шкргите/жабрите на рибата хама (argyrosomus regius).
Којунџу ги продлабочи истражувањата и утврди дека живото суштество порано не беше познато во науката.
Паразитот кој беше откриен од страна на доцент Којунџу, беше прифатен за ов вид и му беше понуден на научниот свет.


Тагови:

Слични вести