Вселенски камп во Измир

Вселенскиот камп кој што се наоѓа во градот Измир во Турција е формиран со цел мотивирање на деца и млади,основци и средношколци на возраст од 7 до 15 години заради зголемување на нивниот интерес за науката, математиката и технологијата.

Овој камп кој го посетуваат деца и младинци кои што се интересираат за астрономијата и вселената се наоѓа на третото место од ваков вид во светот.

Посетителите на кампот преку разни симулации имаат прилика да почувствуваат како изгледа животот и работењето во вселената.