Вечерва ќе засјае Сината Месечина

Вечерва на небото ќе се појави Сина Месечина, која е од ретките, но мошне интересни природни појави. За последен пат Сината Месечина се појави во 2012 година, а следната ќе се забележи по три години, односно во 2018 година.

Тагови: