(ВИДЕО) Ракетата „Делта 4“ лансирана во вселената

Ракетата „Делта 4“ која пренесуваше воен сателит на Воздушните сили на САД, успешно лансиран од космодромот Кејп Канаверал во вселената.

Сателитот ќе обезбеди поголеми можности за комуникации на американската армија во воените операции на светот.