(ВИДЕО) Првото затемнување на Сонцето во Аргентина

Првото затемнување на Сонцето во 2017 година беше проследено во Патагонија во Аргентина.

Ова затемнување кога Сонцето навидум изгледа дека е помало од Месечината и Месечината поминува пред Сонцето е познато како огнен прстен.

Огнениот прстен кој настан траеше околу два и пол часа можеше да се проследи само еден час.