(ВИДЕО) Противтенковска ракета ОМТАС со среден дострел

Противтенковската ракета со среден дострел ОМТАС е ракета која со инфрацрвена глава трагач може да ги утврди оклопните возила на копното и до 4 км далечина може да се заклучи на целта.

Ракетата има специфична каркатеристика да може да се ажурира пред секое иѕфрлање, односно да ја исфрли, да ка заборави командата и самата д асе ажурира. да 

Противтенковската ракета од домашно производство ОМТАС годинава ќе влезе во инвентарот на Копнените сили на Турските вооружени сили и ќе почне да се користи.