(ВИДЕО) Астронаутката на НАСА која собори рекорд

57 годишната астронаутка на НАСА Пеги Витсон три пати полета во вселената и моментално се наоѓа на Меѓународната вселенска станица (ИСС).

Вистон е најстарата астронаутка и прва жена командант која командуваше со Меѓународната вселенска станица.

Седум пати одеше по вселената и со 46 часови го држи рекордот за најдолго поминато време во вселената.

Кога ќе се врати на пролет на планетава повторно ќе собори уште еден рекорд со 534 денови како астронаут кој поминал најдолго време во орбитата.