Турските борбени соколи со националните проектили целосно ги блокираат целите

Авионите од типот „Ф-16“ на Турските воздушни сили со помош на проектилите кои се дело на турските инженери, во рамките на операциите против терористичката организација, прецизно ги погодуваат терористичките цели и тоа со полн погодок.