Новата национална пушка MPT-76 испукува 700 куршуми во минута

Продолжува испораката на Турските вооружени сили (ТВС) на националната пешадиска пушка MPT-76 која е развиена од страна на турски инженери и работници и во која се премина кон сериско производство, која може да испука по 700 куршуми во минута и која располага со многу подобри карактеристики од иста класа во светот.