Ловец на беспилотни летала од АСЕЛСАН

Турската компанија за Воена електронска индустрија АСЕЛСАН усоврши воздушно одбранбен систем за заштита од нелегалните активности на микро и мини воздушните летала кои летаат над јавните и трговските подрачја и области.