Летечкиот автомобил стана вистина

Изнесен на продажба автомобилот PAL-V Liberty кој што освен тоа што се движи може и да лета. Цената на возилото за кое што се предвидува првата продажба да се оствари во 2018 година се движи некаде околу 400 илјади и 600 илјади долари.