Еве го воздушното летало на иднината

Во Англија беше одржана промоција на најдолгото летало на светот.

Леталото долго 92 метри беше диѕајнирано како летало на иднината. Авионот со капацитет от 50 патници годинава се очекува да го најде своето место на небото.