ЕксоМарс влезе во орбитата на Црвената планета

Мисијата на Европската вселенска агенција ЕксоМарс 2016 напредува успешно и ЕксоМарс влезе во елиптичната орбита околу Марс. Европската вселенска агенција продолжува да го следи ЕксоМарс од Европскиот центар за вселенски операции (ЕСОЦ) во Дармштат во Германија.