Ф-35 од петтата генерација борбени авиони го реализира својот прв тест лет

Според добиени информации од Kokpit.aero по тест летовите и останатите процедури се планира воениот авион Ф-35 од петтата генерација борбени авиони, на 21 јуни да им се испорача на Турските вооружени сили.


Тагови: