Дали Турција се приклучува во трката за вселената?

Турција неодамна ги објави своите храбри планови да стане дел од трката за вселената.

Нејзината претенциозна 10-годишна вселенска програма вклучува испраќање вселенско летало на Месечината до 2023 година, испраќање на турски астронаути во вселената и развивање на стателитски системи на меѓународно ниво.