Започна воената вежба „Сина татковина 2021“

На воената вежба „Сина татковина 2021“ која се реализира на еден доста широк простор во Егејското Море и Средоземното Море учествуваат 169 бродови и голем број авиони и хеликоптери, а исто така се користат и беспилотни летала.